70

Turista č. 4/2020

Dubnové číslo časopisu Turista se ke svým předplatitelům a na pulty prodejců dostává v pátek 27. března.

Tématem prvního jarního čísla časopisu Turista se stalo město Kroměříž. Na celkem 16 stranách vám představujeme historická, přírodní, kulturní a mnohá další lákadla hanáckých Athén. Naší pozornosti však neušly ani zdejší gastronomické speciality či známé sportovní akce. Poznejte společně s časopisem Turista Kroměříž – město podmanivé krásy.

Na počátku jara časopis Turista pochopitelně zve také do přírody. Velmi zajímavý tip na výlet pro vás připravil Jan Vítek, který láká k návštěvě podorlických Husích krků – tedy dvou potoků pod Orlickými horami, vytvářejících působivé zákruty, které našim předkům připomínaly právě husí krk. Neméně lákavá je rovněž pozvánka k návštěvě Dětaňského chlumu – na první pohled zdánlivě nevýrazného návrší v podhůří Doupovských hor, jež se však může pochlubit vskutku pozoruhodnou a rozmanitou flórou. Milovníci strašidelných příběhů jistě ocení článek Petra Davida, který sleduje život a smrt Elišky Kateřiny Smiřické. Seriál „Za aristokraty“ pokračuje představením rodu Buqoyů – pánů Novohradských hor, zatímco čestný předseda KČT Jan Havelka popisuje historii i současnost chaty na Kožově hoře u Kladna. A co se rozhovoru týče, pozvání tentokrát přijal Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism. Na 80 stranách dubnového čísla časopisu Turista ovšem najdete ještě daleko více tipů, kde a jak si v Česku zpestřit začátek jara…

Partnerem časopisu Turista 4/2020 se stala společnost Boll. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tento outdoorový výrobce, specializující se především na výrobu batohů pro děti a dospělé, do soutěže věnoval.

Mohlo by se Vám líbit