80

Turista č. 8-9/2022

Poprázdninové číslo časopisu Turista 8-9/2022 vychází v týdnu od 22. 8. 2022

Oblíbené téma čísla nás zavádí do Lužických hor, které u nás patří mezi krásné přírodní ráje. Na 10 stranách vám nabízíme 13 tipů pro nevšední výlety po nejzajímavějších koutech této severočeské oblasti. Milovníci příběhů a historie mohou navštívit hrad Lemberk, který je spojen se životním příběhem ochránkyně chudých a opuštěných Zdislavou z Lemberka. Zveme vás i na prohlídku dalších šlechtických sídel, k nejzajímavějším patří Grabštejn, vodní hrad Lipý a skalní hrad Sloup.

Rozmanitá náplň poprázdninového čísla bude zcela jistě zajímavá nejen pro milovníky historie, ale i pro aktivní turisty. KČT vás zve na několik zajímavých akcí a pochodů (viz str. 3), na své si přijdou i milovníci kol – Labskou stezku pro kola si zcela jistě nenechá ujít mnoho cykloturistů. Nepřehlédnutelný a určitě velmi zajímavý je 1. díl pojednání Chůze jako prostředek poznávání a kultivace jedince (str. 45-47) Odmítnout se rovněž nedá pozvání k návštěvě věnných měst českých královen (str. 6-9), výlet za minulostí Orlických hor podél říčky Bělá (str. 20-23) nebo také návštěva Blovic a zámku pánů z Kolowrat (str. 29-32). Za historií chat KČT nás zavede 2. díl povídání Jana Havelky o Moravsko-slezském sudetském horském spolku. Michal Bařinka vás ve svém seriálu „Poutní místa“ zve k návštěvě České Kamenice a s Václavem Průchou se můžete vydat na další vrchol v Česku – Špičák v Jizerských horách. V čísle 8-9/2022 časopisu Turista najdete mnoho dalších zajímavých tipů pro aktivní pohyb a na výlety do mnoha koutů naší vlasti. S Turistou poznáte Česko společně s námi velmi dobře!

Partnerem časopisu Turista 8-9/2022 se stala společnost Contipro. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu z cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Ladislav Jirásko, zhotovitel časopisu Turista

 

 

 

Mohlo by se Vám líbit