40

Turista č. 1–2/2019

V týdnu od 21. ledna bylo na všechny předplatitele i do široké sítě prodejen PNS v celé ČR distribuováno první číslo letošního časopisu Turista. Oproti loňskému ročníku je časopis rozšířen o další čtyři strany. Turista bude mít v roce 2019 celkem 76 stran (vč. obálky) a v každém čísle bude nový prvek  téma čísla o rozsahu 12 stran.

Tématem č. 12/2019 jsou Východní Krkonoše v zimě, přičemž hlavní pozornost je zaměřena na Černou horu a Malou Úpu. Kromě námětu na túry po mnoha lyžařských běžeckých stopách obsahuje téma i zajímavé čtení o minipivovaru Trautenberk a další praktické informace o popisované oblasti.

Jiné zajímavé tipy na výlet či dovolenou přináší články Kolem Vysokého Pole (zajímavá oblast na Valašsku), Cestami zlaté kačice (o okolí Loděnického potoka) nebo příspěvek o Chodsku jako kraji Jindřicha Šimona Baara. Každého čtenáře jistě zaujme rozhovor se značkařskou legendou Milanem Pernicou nebo další díl ze seriálu Chaty KČT“, kde Ing. Jan Havelka představuje Mattušovu chatu na Pancíři. Novinkou je seriál o poutních místech od Michala Bařinky. Mnoho dalších zajímavostí najdete i v pravidelných Zprávách KČT a novinkách Asociace TOM. Partnerem č. 1–2/2019 je firma The North Face, jeden z lídrů na českém trhu zabývající se výrobou a prodejem sportovního oblečení pro turistiku. Firma The North Face věnovala do soutěže pro čtenáře časopisu tři hodnotné ceny. Časopisy Turista a lidé&HORY lze objednávat na predplatne@lideahory.cz.

Mohlo by se Vám líbit