40

Turista č. 10/2020

Říjnové vydání časopisu Turista přichází na pulty prodejců a do poštovních schránek předplatitelů v pátek 25. září.

Tématem podzimního čísla časopisu Turista se staly novinky a méně známá turistická lákadla Znojemska a Podyjí. Na 16 stranách společně prozkoumáme Hrušovansko, Jevišovicko, Moravskokrumlovsko, Vranovsko a Znojemsko. Představíme vám ty nejzajímavější cyklotrasy, navštívíme dechberoucí památky i romantická zákoutí zdejší panenské přírody. Stranou našeho zájmu však nezůstanou ani dramatické životní osudy výrazných osobností jižní Moravy. Objevujte a obdivujte Znojemsko a Podyjí!

Časopis Turista 10/2020 vás zve také k návštěvě mnoha dalších působivých míst naší vlasti. Michal Procházka představuje fotografy oblíbené lokality, které byste v okolí Jetřichovic a národním parku České Švýcarsko rozhodně neměli minout. V seriálu „Na cestě po…“ se Petr David vydává po stopách herce Rudolfa Hrušínského, od jehož narození letos uplyne právě 100 let. Zatímco Pavel Juřík vám přiblíží slavný český rod Kinských a „jejich“ Kostelec nad Orlicí. V mapě snadno přehlédnutelný, přesto však se zajímavým příběhem je Velký Depot nedaleko Týna nad Vltavou; nechte se přesvědčit Václavem Průchou. Poutavé dějiny má také chata KČT na Tesáku v Hostýnských vrších, ale třeba i poutní místo Dobrá Voda u Hartmanic. Vašimi průvodci po těchto lokalitách budou (jako obvykle) Jan Havelka a Michal Bařinka. Vydejte se společně s námi poznávat krásy Česka, nechte se inspirovat k návštěvě mnoha dalších půvabných míst, kterými naše země oplývá.

Partnerem časopisu Turista 10/2020 se stala společnost Hervis Sports, specialista na outdoorové vybavení. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit