70

Turista č. 3/2021

V pátek 26. února se všichni výletníci a obdivovatelé Česka mohou těšit na nové, březnové číslo časopisu Turista.

První jarní vydání měsíčníku KČT je věnováno Lužickým horám. Nechte se pozvat do tohoto malebného pohoří na severu Čech. Objevte zdejší fenomény, mezi které patří skalní reliéfy, roztodivné pískovcové útvary či vyhlídkové vrcholy. Seznamte se s historií i současností místní sklářské tradice. Žasněte nad podivuhodnými architektonickými a technickými památkami. A nezapomeňte se také osvěžit zlatavým mokem z jednoho ze zdejších minipivovarů. Na 16 stranách tématu čísla časopisu Turista 3/2021 najdete místa navštěvovaná i zcela zapomenutá, Lužické hory jsou vskutku „neobjevený klenot severu“.

Daleko od hlučných davů se vydáme také v magazínové části časopisu. Přijměte pozvání od Jana Vítka a vydejte se od pramene až po ústí Moravské Sázavy. Otomar Dvořák vás tentokrát zve na výlet do zakázané země, tedy do Středních Brd, ostrova nefalšované horské divočiny, ležícího doslova kousek od Prahy. Hory u České Třebové byly kdysi velmi oblíbeným a hojně navštěvovaným poutním místem, se zdejšími podivuhodnými legendami a zajímavou historií vás seznámí Michal Bařinka. Vaší pozornosti by však neměla uniknout ani pozvánka Vladimíra Pohoreckého k putování po Korábské vrchovině s hrady a rozhlednou. Podmanivé stavby Dušana Jurkoviče v moravských lázních Luhačovice učarovaly Mirku Strakatou, nechte se díly originálního architekta okouzlit také vy. Neméně poutavý je i článek Petra Davida, věnovaný letošnímu jubileu „mistra křehké krásy“ Stanislava Libenského a jeho rodišti Sezemicím u Mnichova Hradiště. S Pavlem Juříkem se v seriálu „Za aristokraty“ vydáme za rodem Liechtensteinů do Vranova u Brna, pyšnícího se monumentálním barokním chrámem s jedinečnou hrobkou. Seriál „Chaty KČT“ pokračuje článkem o chatě KČST Živec – U Moře lesů, pozornost však Jan Havelka věnoval také dalším dvěma výdobytkům píseckého klubového odboru – Sedláčkově stezce a rozhledně Jarník. A to stále není vše! Na 84 stranách časopisu Turista toho najdete ještě mnohem více! Poznávejte společně s námi napínavé příběhy a působivá místa!

Partnerem časopisu Turista 3/2021 se stala společnost Rock Point. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří praktických cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

 

Mohlo by se Vám líbit