120

Turista č. 4/2022

Od pondělí 4. dubna se mohou všichni obdivovatelé krás Česka začíst do nového vydání časopisu Turista.

Nechte se přesvědčit, že Znojemsko a Podyjí jsou skutečně krajem, kde historie ožívá, jak to tvrdí název tématu čísla časopisu Turista 4/2022. Na 12 stranách společně navštívíme vzkříšené památky, které doslova jako bájní fénixové povstávají z popela. Největší a nejvíce viditelnou proměnou prošel půvabný zámek v Uherčicích, nepřehlédnutelná je však také rekonstrukce moravskokrumlovského zámku, stejně jako obnova Staré školy v areálu louckého kláštera na předměstí Znojma. V tématu čísla nechybí ani pozvání na cestu – vydejte se společně s námi po stopách Alfonse Muchy na Znojemsku! Slavný malíř, jehož cyklus Slovanská epopej loni v létě opět rozzářil sály zámku v Moravském Krumlově, zanechal na Znojemsku celou řadu stop!

Novinky si však na letošní sezónu připravili nejen na jižní Moravě. Turistická oblast Česká Kanada například vytvořila zbrusu novou Stezku Českou Kanadou, která protíná celý region a návštěvníkům představuje to nejhezčí na více než 110 km cesty. Pokud patříte mezi milovníky dálkových pěších tras, pak vás v časopisu Turista 4/2022 jistě potěší také rozhovor o Stezce Českem, vedoucí z nejvýchodnějšího k nejzápadnějšímu bodu České republiky, s jejím zakladatelem Martinem Úblem. Z pravidelných seriálů byste jistě neměli přehlédnout článek o působení Windischgrätzů v kladrubském klášteře, o historii populární turistické chaty na Onom světě ani o unikátních alejích na Jihlavsku. Nechybí ani seriál Michala Bařinky o našich poutních místech, tentokrát o Svaté Trojici u jihočeských Trhových Svin, ani seriál o vrcholech Česka z pera Václava Průchy, tentokrát o Kraví hoře v Novohradských horách. Osvědčení autoři z nakladatelství Starý most vás zvou k návštěvě kraje Jakuba Jana Ryby, Petr David z nakladatelství Soukup&David připomíná slávu Svatojánských proudů, zatímco Otomar Dvořák se pod hlavičkou nakladatelství Regia vydává na veselé putování podél říčky Smutné. Na 76 stranách dubnového vydání časopisu Turista toho ovšem najdete ještě daleko více!

Partnerem časopisu Turista 4/2022 se stala společnost Contipro. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu z cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit