70

Turista č. 6/2020

V pořadí páté letošní číslo časopisu Turista se do schránek předplatitelů a na pulty prodejců dostává v pátek 29. května.

Tématem červnového čísla časopisu Turista se stala Vysočina. Tento kraj na pomezí Čech a Moravy návštěvníky okouzlí svým nedotčeným přírodním bohatstvím, čistým životním prostředím i množstvím historických památek. Navštivte společně s námi Telč, Třebíč a Žďár nad Sázavou, tři města pyšnící se památkami UNESCO. Vydejte se k rozžhaveným sklářským pecím, za tajemnými zříceninami starodávných hradů i moderními rozhlednami. Prozkoumejte Vysočinu s časopisem Turista 6/2020. Na celkem 16 stranách tématu si každý najde to své.

Pestré barvy v závěru jara a na počátku léta představují pro turisty velmi silné lákadlo k vycházkách do přírody. Proto také v aktuálním vydání Turisty najdete hned několik tipů na výlety mimo lidská sídla. Velkým množstvím (nejen) přírodních krás oplývá například Broumovsko v severovýchodních Čechách. Prozkoumejte společně s Jiřím Hlouškem zdejší magickou krajinu plnou sakrálních památek, osamocených stolových hor a skalních bludišť, kde turista nalezne panenskou přírodu a božský klid. Jan Vítek vás tentokrát zve na cestu „Ze střechy do suterénu Českého ráje“, tedy do půvabného kraje mezi Kozákovem a Klokočskými skalami. Další díl seriálu Pavla Juříka „Za aristokraty“ pokračuje pozvánkou do Moravského Krumlova, jehož dějiny jsou spjaty s moravskou větví rodu Liechtensteinů. A vaší pozornosti by jistě neměl ujít ani příběh z pera Petra Davida, který líčí dramatický život Emy Destinnové. Připomeňte si naši patrně nejslavnější operní pěvkyni a vydejte se do její Stráže nad Nežárkou. Na celkem 80 stranách časopisu Turista však najdete ještě daleko více poutavých příběhů spojených s tipy na výlety. Poznávejte naši vlast společně s časopisem Turista!

Partnerem časopisu Turista 6/2020 se stala společnost Lowa, výrobce kvalitní outdoorové obuvi. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit