Aktuálně
O časopisu
Historie a archiv
Redakce
a kontakty
Předplatné
a objednávky
Soutěže čtenářů
Inzerce
KČT
Zprávy KČT
Aktuálně
O časopisu
Historie a archiv
Redakce
a kontakty
Předplatné
a objednávky
Soutěže čtenářů
Inzerce
KČT
Zprávy KČT

Turista č. 7/2020

Časopis Turista 7/2020 se do schránek předplatitelů a na pulty prodejců dostává v pátek 26. června.

Za téma prázdninového vydání časopisu Turista jsme zvolili PodKletí – tedy půvabný kraj ve stínu jihočeské hory Kleť. Vyberte si ze zdejší velmi pestré palety možností, sahající od klidu šumících hájů CHKO Blanský les až po malebné štíty selských statků na návsi v Holašovicích, zapsaných na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Na 16 stranách tématu vám poradíme, kde nasát atmosféru toho pravého jihočeského venkova.

Jelikož během letošních prázdnin v tuzemsku očekáváme větší množství domácích turistů, v magazínové části časopisu tentokrát najdete zejména tipy k návštěvě klidnějších, méně exponovaných míst. Mezi ně nepochybně patří někdejší slovanské hradiště Libušín, s jehož přírodními zajímavostmi a blízkým okolím vás seznámí Michal Procházka. Širší veřejnosti zcela neznámé je poutní místo Milavče u Domažlic, spojené s úsměvnou legendou o sv. Vojtěchovi; vaším průvodcem zde bude Michal Bařinka. Jan Vítek vás tentokrát zve k víkendovému pěšímu přechodu beskydských Zadních hor, lákajících turisty k návštěvě svou nádhernou přírodou a dalekými výhledy. Pokud je váš koníček cyklistika, pak jistě nepohrdnete nabídkou opojných výletů na Znojemsku, které pro vás připravila Irena Navrkalová. A když už se pohybujeme mimo turistický mainstream, proč toto léto nevyzkoušet třeba chůzi naboso, jak to v rozhovoru doporučuje Ludmila Cerovská? Zalistujte 84 stranami časopisu Turista a najděte pro sebe to pravé.

Partnerem časopisu Turista 7/2020 se stala společnost Yate, expert na vybavení do přírody. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.