50

Turista č. 7/2021

Prázdninové vydání časopisu Turista se ke svým čtenářům dostává v pátek 25. června.

Tématem letního čísla se stalo Kutnohorsko a Kolínsko – skvěle dostupná lokalita, která v sobě skrývá hned čtyři královská města, dýchne na vás historií protkanou těžbou stříbra, úchvatnou gotikou, hrady i zámky a nabídne vám nádhernou krajinu jako stvořenou k cestování, toulkám přírodou, sportování a hlavně útěkům mimo civilizaci. Přijměte pozvání a prozkoumejte tento úchvatný region společně s námi!

Nové číslo časopisu Turista vás provede Českem doslova od západu k východu. Společně odhalíme tajemství starobylého Chebu, jednoho z nejstarších měst na českém území, a samozřejmě si prohlédneme také jeho unikátní památky, ikonický Špalíček a jedinou štaufskou falc v Česku nevyjímaje. Zastavíme se na zámku a v parku ve Slatiňanech, kde nedávno skončila rozsáhlá rekonstrukce. V seriálu „Chaty KČT“ tentokrát Jan Havelka věnoval pozornost beskydské chatě Ostrý, jež byla slavnostně otevřena již v roce 1935 a jež slouží turistům dodnes. Michal Bařinka vás prostřednictvím seriálu „Poutní místa“ zavede do pošumavského města Klatovy, v 17. a 18. století poutníky hojně vyhledávaného kvůli zázračnému obrazu Panny Marie Klatovské. Na příběhy bohatý je také Soumarský most nedaleko Volar, který na Zlaté stezce sloužil nejen soumarům. Pozvání k rozhovoru tentokrát přijal mladý dobrodruh Miky Škoda, zakladatel populárního projektu X-Challenge. A naší pozornosti samozřejmě neuniklo ani letošní 400. výročí popravy 27 českých pánů na Staroměstském náměstí, kterým vás provede Petr David. V časopisu navíc nechybí ani tipy na výlety pro cyklisty či vodáky. Celkem 84 stran je doslova nabito náměty na cestování. Z nich si jistě vybere i ten nejnáročnější turista!

Partnerem časopisu Turista 7/2021 se stala společnost Rock Point. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit