titulka-casopisu
20

Turista č. 8–9/2020

Na pulty prodejců a do poštovních schránek předplatitelů se v pátek 21. srpna dostává časopis Turista 8–9/2020.

Na 16 stranách tématu čísla vám tentokrát představujeme Podřipsko – kraj, který si zamiloval i praotec Čech. Společně se vydáme za přírodními i historickými památkami, které se nacházejí „ve stínu“ jednoho ze symbolů českého národa. Kromě bájného Řípu a Roudnice nad Labem, historického centra regionu, naší pozornosti neunikla ani starobylá sídla, unikátní muzea či místa vhodná k pasivnímu i aktivnímu odpočinku. Podřipsko je sice malý kraj, ovšem s bohatou turistickou nabídkou.

V magazínové části časopisu byste jistě neměli přehlédnout rozhovor s Jitkou Lučanovou, viceprezidentkou Asociace turistických informačních center ČR. Jak například naše turistická informační centra fungují, jaké požadavky jsou kladeny na jejich zaměstnance a jak si tato místa stojí v porovnání se zahraničím? Z tipů na výlety vybíráme pozvánku k návštěvě pozůstatků středověkých hradů v Krušných horách. Ačkoli zde na turistu natrefíte jen zřídkakdy, jedná se o lokality s velmi silným, nezaměnitelným geniem loci. Neméně působivá je však také krajina balad Karla Jaromíra Erbena, jak okolí východočeského města Miletín nazval autor dalšího článku Petr David. Vydejte se po stopách známého historika-básníka a zjistěte, která místa jej inspirovala k sepsání slavné Kytice. Se seriálem o poutních místech tentokrát navštívíme těžce zkoušenou loretu ve Starém Hrozňatově, zatímco čestný předseda KČT Jan Havelka vás seznámí s historií i současností chaty KČT Na Čiháku. A nezapomeňte: Právě v chatě Na Čiháku se o víkendu 5.–6. září uskuteční již 2. ročník Setkání čtenářů a dopisovatelů časopisu Turista. Těšíme se na vás!

Partnerem časopisu Turista 8–9/2020 se stala společnost Prosport Praha, s. r. o. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit