90

Turista č. 8–9/2021

Závěr letních prázdnin a vstup do nového školního roku vám od pátku 20. srpna zpestří časopis Turista 8–9/2021.

Sopečný původ vtiskl krajině Českého středohoří její charakteristický ráz – z úrodné nížiny vystupují vysoké kopce kuželovitých tvarů, mezi kterými si razí cestu řeka Labe. Příznivé přírodní podmínky ovlivnily i rozvoj ovocnářství, včetně pěstování vinné révy. Krajina okolo Litoměřic je nazývána Zahradou Čech a tradice vinařství zde stále žije. Přesvědčte se o tom prostřednictvím 16 stran aktuálního tématu čísla časopisu Turista 8–9/2021!

Jistě však neodmítnete ani pozvání k návštěvě dalších zajímavých míst Česka. Vyrazte s námi například na zbrusu novou Dalimilovu rozhlednu na hoře Větrov, která je věrnou replikou dnes již neexistující kamenné věže z Králického Sněžníku. Nahlédněte za oponu známých i pozapomenutých skalních a lesních divadel v Lužických horách. Odhalte tajemství hradu dvou bratří. Anebo se vydejte po stopách pánů popravených roku 1627 na Staroměstském náměstí. Přehlédnout byste však neměli ani rozhovor s Irenou Chovančíkovou, předsedkyní Asociace muzeí a galerií ČR, z. s., s níž jsme hovořili o poslání muzejních institucí, jejich aktuální situaci a nejnovějších trendech oboru muzejnictví. Jan Havelka v seriálu „Chaty KČT“ představuje již zaniklý klubový objekt na šumavském Můstku, zatímco Michal Bařinka vás v seriálu „Poutní místa“ zve k prohlídce tajemného kostela Božího Těla nad Slavonicemi. A to stále není vše! V novém čísle časopisu Turista navštívíme také Podkrkonoší, Vysočinu, Brdy, legendami opředený Velký Blaník, zámek v Kuníně… Celkem 84 stran nabízí nepřeberné množství námětů k výletům za krásnými místy naší vlasti. Nechte se zlákat!

Partnerem časopisu Turista 8–9/2021 se stala společnost Prosport. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by se Vám líbit