Aktuálně
O časopisu
Historie a archiv
Redakce
a kontakty
Předplatné
a objednávky
Soutěže čtenářů
Inzerce
KČT
Zprávy KČT
Aktuálně
O časopisu
Historie a archiv
Redakce
a kontakty
Předplatné
a objednávky
Soutěže čtenářů
Inzerce
KČT
Zprávy KČT

První číslo časopisu Turista v roce 2021!

První číslo časopisu Turista v roce 2021 se do prodejní sítě a ke svým předplatitelům dostává v pátek 22. ledna.

Tématem časopisu Turista 1–2/2021 se staly moderní pěší trasy. Na celkem 16 stranách se dozvíte, jaké jsou hlavní přínosy moderních pěších tras a jak probíhá jejich certifikace. V Česku se certifikátem Leading Quality Trails – Best of Europe může v současnosti pochlubit jen jediná cesta – Stezka údolím Lužnice Toulavou, přičemž práce na Modré hřebenovce, směřující k její certifikaci, stále probíhají. Společně prozkoumáme obě tyto stezky a chybět nebude ani pohled za hranice naší vlasti, spojený s porovnáním českých a zahraničních podmínek pro vznik těchto tras. Vašimi průvodci problematikou moderních pěších tras budou Jan Havelka, čestný předseda KČT, a Zdeňka Šrédlová, předsedkyně sekce moderních pěších tras KČT.

Téma několikadenních dálkových pochodů zcela neopustíme ani v magazínové části časopisu. Pozvání k rozhovoru totiž přijal Jan Hocek, autor nových stezek Via Czechia, které směřují od nejzápadnějšího k nejvýchodnějšímu bodu naší vlasti. Ať už jste pěší turisté, anebo vášniví běžkaři, vaší pozornosti by neměla uniknout ani pozvánka k výpravě po hřebenovce Javorníků, kam vás zve Martin Janoška. Pohodová lyžařská turistika vás však čeká také v srdci Šumavy, jak potvrzuje článek Václava Průchy, vábící k návštěvě zimního Borovoladska. Tichou oázu klidu a dechberoucí scenérie – přesně to si můžete slibovat od zimní procházky Teplickými skalami; se zdejším pískovcovým skalním městem vás seznámí Jan Vítek. V seriálu „Chaty KČT“ tentokrát Jan Havelka představuje vznik a dějiny Švabinského chaty na Kozlovském kopci, zatímco Michal Bařinka vás v seriálu „Poutní místa“ zavede do Horní Police, kde byla v minulém roce dokončena první etapa obnovy tamního působivého barokního poutního areálu. Pozornému čtenáři pak jistě neujdou ani dva nové seriály – „Vrcholy Česka“, po kterých vás provede předseda sekce vysokohorské turistiky KČT Václav Průcha, a „Po tajemných stezkách“ z dílny turisty velmi oblíbeného nakladatelství Regia. V novém čísle časopisu Turista vás však čeká ještě spousta dalších tipů, kam se vydat za aktivním odpočinkem! Zabalte si batoh a vyrazte s námi!

Partnerem časopisu Turista 1–2/2021 se stala společnost Rock Point. Za správně zodpovězenou otázku z časopisu máte možnost získat jednu ze tří hodnotných cen, které tato společnost věnovala do soutěže pro čtenáře.

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně
Časopis Turista 10/2023 vychází v týdnu od 25. září.
Aktuálně
Aktuálně
Časopis Turista 7/2023 vychází v týdnu od 19. června.